Custom Pages

Palmikkopipot

maanantai 23. tammikuuta 2017

Ennen joulua ryhdyin tekemään itselleni pipoa täksi talveksi, edellinen onkin palvellut jo hyvin pari vuotta. Etsin netistä mieluista mallia ja siihen ohjetta, tiedossa oli että haluan siihen ehdottomasti palmikkoa ja käännetyn reunan, lisäksi halusin yhdistää pipoon Tampereen käsityömessuilta hankkimani tupsun. 


Lapsen pipoon tein 5 kuviokertaa. Loin aloitukseen 104 silmukkaa (Novitan 7 veljestä langalla), joilla tein joustinneuletta 2 oikein 2 nurin 12 cm verran. Ensimmäisellä kaavion mukaisella kierroksella lisäsin yhden silmukan, jotta sain silmukat menemään tasan kuvioon vaadittaviin silmukoihin. Kaavion mukaista neuletta tein lapsen päähän sopivan verran, viimeisellä kahdella kierroksella kaventelin nurjat silmukat pois. Tämän jälkeen päättelin pipon pujottamalla langan muutamaan kertaan silmukoiden läpi ja päättelin langan pipon nurjalle puolelle. 

Aikuisen pipon tein muuten samalla tapaa, mutta lankana Novitan Isoveli ja kuviokertoja 6. Aloitukseen tein 120 silmukkaa, joustinneuletta tein 20cm verran, jotta sain hyvän kääntövaran. Ensimmäisellä kaavion mukaisella kierroksella lisäsin 6 silmukkaa, jotta silmukkamäärä sopi kaavion mukaiseen neuleeseen. Pituutta tein sopivasti omaan päähäni, ja viimeiset kierrokset tein samalla tapaa kuin lapsen pipoon. 

Lapsen pipon viimeistelin lankatupsulla ja neulesammolla tehdyillä nyöreillä, joilla pipo saadaan pysymään vauhdikkaammankin lapsen päässä. Aikuisen pipoon laitoin käsityömessuilta hankkimani tupsun. 

Lapsen pipo
Puikot: nro 3,5
Lanka: Novita 7 veljestä (043)
Kulutus: 64gr 

Aikuisen pipo
Puikot: nro 4
Lanka: Novita Isoveli (043)
Kulutus: 161gr

Pitkään mietin vuorien ompelemista pipoihin, mutta kun tämä Etelä-Suomen talvi on niin lämmin, etten sitten päätynyt tekemään vuoria. Ja korvia kuitenkin lämmittää molemmissa pipossa kaksinkertainen joustinneule. 

5 kommenttia :

 1. Heinot pipot :) Piti laittaa linkki ylös jos saisin neulottua itselleni pipon

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljonkohan kannattaisi laittaa seiska veikan paksuiselle langalle aikuisen pipoon? Ajattelin jos tekisin baby woolista, joka on lähelle seiska veikkaa :)

   Poista
  2. Lähtisin ehkö kokeilemaan aluksi 1,5 kertaisella lapsen pipon silmukkamäärällä. Voi kyllä olla että tarvitsee enemmänkin käsialasta riippuen. :)

   Poista
 2. Oi miten ihanat pipot.Minulla on myös suunnitteilla palmikkopipo tyttärelle ja tästä sain kyllä inspistä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kiva inspiroida myös muiden töitä! Itselle pipon tekeminen oli tänä vuonna lähes pakko, mutta kyllä senkin mallin valintaan sai muutaman tunnin menemään.

   Poista