Custom Pages

Unelias nalle .

tiistai 26. toukokuuta 2015


Keväällä aloittelin mielenkiintoista projektia, jonka valmistuminen kesti suunniteltua pidempään vain oman saamattomuuteni vuoksi. Perustarvikkeet hankin heti ja aloitin nallen, mutta kun tarvittiin jotain erikoisempaa välinettä niiden hankkiminen vain jäi; turvanivelet, -silmät ja -nenä.


Ohje nalleen löytyy sivustolta Amigurumipatterns.net sivusto on täynnä uusia, ihania ideoita ja niitä ilmestyy koko ajan lisää. Ohjeet ovat selkeitä, osa työvaiheista on kuvitettu jolloin niiden ymmärtäminen on vielä helpompaa. Osa ohjeista on maksullisia, mutta toiset vaativat vain sisäänkirjautumisen sivustolle.Nallella on käsissä ja jaloissa turvanivelet, ne mahdollistavat käsien ja jalkojen asentojen vaihtamisen. Nallen seistessä sen lonkat vain näyttävät kovin suurilta, eikä se pysy kyllä ilman tukea pystyssä. Nivelien käyttäminen oli pienen harjoittelun jälkeen aivan yksinkertaista. Suurimman ongelman aiheutti se, kuinka saan nivelet oikeaan kohtaan nallessa. Päädyin tekemään tietyllä kierroksella oikeaan kohtaan yhden kiinteän silmukan tilalle ketjusilmukan, jolloin nivelen asentaminen oli helpompaa.


Nallen silmät ja nenä on myös ns. turvasilmät ja -nenä. Asentaminen oli helpompaa kuin nivelien, eikä niille tarvinnut erikseen tehdä reikää jättämällä yhtä silmukkaa virkkaamatta. Kaikki muoviosat löytyi helposti Suomesta, hinta yhdelle nivelelle oli noin euron, joka on mielestäni melko paljon, kun niitä tarvittiin kuitenkin se neljä. Nenän hinta oli hieman yli euron ja silmien hieman alle. Jostain ulkomailta tilaamalla ne olisi ehkä voinut saada halvemalla, ehkä sitten jatkossa.


Pieni kömmähdys nallea tehdessä kävi - tein pään ensimmäisenä, myöhemmin huomasin vaihtaneeni virkkuukoukkua pienempään. Aiheuttaen siis sen, että toinenkin nalle on vielä valmistettava, jotta pää ei jää ilman vartaloa, pitäisi vain päättää haalarin ja lakin väri ja käydä hankkimassa nivelet. Muita tarvikkeita jäikin vielä käsityötarvikkeisiin.

Langat: Hjertegarnin Bommix Bamboo 50g; Beige n. 50g,  Violetti n. 75g, valkoista kaulukseen ja hatun raitaan. Suun tekemiseen käytin kotoa löytynyttä Novitan Huvilalankaa

Pian siis uuden nallen tekoon, lisäksi olen haaveillut saman sivuston lampaan tekemisestä. Villasukat ja asusteet eivät nyt jaksa kesän tullessa innostaa. Ja onhan nämä suloisempia :).

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti